sunnuntai 25. syyskuuta 2016

SYYSKUU 2016
Ensimmäisessä tehtävässä laskin kolmion hypotenuusan pituuden (x) pythagoraan lauseella, koska tiedämme kateettien pituudet. Kateetit lasketaan potenssiin kaksi ja sitten yhteen. Neliöjuurta käyttämällä saamaamme lukuun saamme tietää hypotenuusan pituuden.
Seuraavan tehtävän a)-kohdassa pitää laskea kateetin BC pituus. Koska tiedämme kulman ja yhden kateetin suuruuden, niin voimme laskea sen tania käyttämällä. b)-kohdassa pyydetään laskemaan hypotenuusan (AB) pituus. Se voidaan nyt laskea joko sinillä tai cosilla, kun molempien kateettien pituudet ovat tiedossa. Lasku eroaa hiukan vain, että kerrotaan x'llä ja lopuksi jaetaan sinillä/cosilla. c)-kohdassa käytetään CA'ta ja BC'tä pinta-alan laskemiseen, lasku varmasti itsestäänselvyys, mutta kanta x korkeus : 2 = kolmion pinta-ala
Puiston halki kulkevan polun pituus pitäisi laskea. Kuvasta näkee, että siihen muodostuu kolmio ja laskettava polku on sen hypotenuusa. Polun saa laskettua käyttämällä kulman suuruutta ja sen viereistä kateetin pituutta (AB). -Matikka on ollut yllättävän helppoa ysiluokan alussa, ellen ole ymmärtänyt kaikkea ihan väärin. Tunnit ovat muuttuneet kiinnostavimmiksi, kun tajuaa jotain asiasta. Jotkut ihmiset tarvitsevat tämän tyylistä matikkaa joka päivä töissä ja jotkut harvemmin tai eivät ollenkaan. En näe missä tarvitsisin tätä nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti